Dikmetaş mevkii için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Belediye Başkanımız Hasbi Dede, Rus işgali sırasında Maksutlu Köyü Dikmetaş mevkiinde 40 kişinin şehit düştüğü düşünülen alanda incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanımız Hasbi Dede, köy muhtarı Fevzi Aksu, Görele Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ercan Caba ve köylülerden konuyla alakalı bilgi alarak, gerekli tarihi araştırmaların yapılması talimatı verdi.

Belediye olarak Dikmetaş mevkisinin “Şehitlik” olarak anıtlaştırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Belediye Başkanımız Hasbi Dede, şunları kaydetti:

“Birinci Dünya Savaşı sırasında, eli silah tutan erkeklerden oluşan yaklaşık 40 kişilik köylümüzün Rus işgal güçleri tarafından kurşuna dizilerek şehit edildiği bölgeye giderek incelemelerde bulunduk. Karadere ile Maksutlu Köyleri’nin kesiştiği bir mezra olan Dikmetaş Tepesi Kaşüstü Düzlüğü denilen yerde bulunan bölge hakkında Maksutlu Köyü Muhtarı Fevzi Aksu’dan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda gerekli tarihi araştırmaların yapılarak, bölgenin “Şehitlik” olarak anıtlaştırılması için gerekli çalışmaları başlattık.”