“Bağımsızlığımızı ve denizlerimizi gözümüz gibi koruyoruz”

Belediyemiz ve Görele Liman Başkanlığımızca ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ olması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Kurtuluş Savaşı sırasında görev yapan ve önemli hizmetlerde bulunan Rüsumat No: 4 gemisi anıldı.

Belediye Başkanımız Hasbi Dede, Kaymakam Vekili Aykut Pamuk, Liman Başkanı Erhan Zeynel, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Evren Özdemir, gemi ile Eynesil açıklarında Rüsumat No: 4 gemisinin battığı yerde denize çelenk bırakarak, hayatını kaybeden deniz şehitlerimiz için dualar etti.

Belediye Başkanımız Hasbi Dede, “Kabotaj denizlerimizdeki bağımsızlığımızdır. Bağımsızlığımızı ve denizlerimizi gözümüz gibi koruyoruz. Denizciliğin ve denizcilik sektörünün gelişmesine önemli katkılar sağlayan başta Atatürk olmak üzere tüm denizcilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun” dedi.