Başkanımız Hasbi Dede, Islık Dili Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı

Belediye Baskanımız Hasbi Dede, Çanakçı Kuşdili Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği tarafından UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alınan Islık Dilinin (Kuş Dili) korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen Islık Dili Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı.

Festivalde Çanakçılı hemşehrileriyle buluşan Belediye Baskanımız Hasbi Dede, halkımızla horan oynamayı da ihmal etmedi.

Geçmişte Islık Dilinin önemli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanımız Hasbi Dede, “Rus işgali sırasında yörede iletişim için sıklıkla kullanılan Kuşdili hem tarihi, hem de kültürel olarak büyük önem arz etmektedir ve bu kültürün gelecek nesillere aktarılması o derece önemlidir. Böyle güzel bir amaçla düzenlenen bu denli önemli bir etkinlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.  Çanakçı İlçemiz’e bağlı Kuşköy Köyü festival alanında gerçekleşen bu etkinliği hayata geçiren “Islık Dili Kültür ve Turizm Derneği yöneticilerine ve festivale renk katan kıymetli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.